Agenda

30-04-17

De Leon Warnies en de Athena

Vandaag een dubbelconcert van twee uit Leeuwarden afkomstige orgels de ‘Leon Warnies’ en de ‘Athena’. Gepresenteerd door Fokko en Klaas Loopstra.

06-05-17

NOF - Muziekspecial met Eddie Ruhier

Muziekspecial met Eddie Ruhier. Aanvang is 15:00 uur. Eddie Ruhier heeft te kennen gegeven met pensioen te gaan en dit wordt zijn laatste muziekspecial met het Compton-orgel!

Donateurs van Stichting “Het Kunkels Orgel” / Draaiorgelmuseum Haarlem krijgen korting en betalen de voor NOF-leden geldende toegangsprijs.

07-05-17

De orgels van de Museumcollectie

Deze middag weer alle aandacht voor de orgels uit de museumcollectie. (foto: David Ward)

14-05-17

De Scala

Vandaag het 73-toets Mortierorgel ‘de Scala’ dat inmiddels een vertrouwd beeld is in de Apeldoornse binnenstad. (foto: Frans Pieter Meilink)

21-05-17

De Reiger

De derde primeur: vandaag een orgel uit Engeland en wel het orgel ‘de Reiger’. Het orgel is in 1989 in Engeland gebouwd waarbij delen zijn gebruikt van een oud 65-toets Gavioli-orgel dat ooit in Nederland als straatorgel dienst deed. De Reiger speelt nu op het 52-toets Limonaire gamma aangevuld met tegenzang en wordt gepresenteerd door James Reid uit Thorne.

28-05-17

Mortier van Simon Loopstra

Vandaag het 78 toets Mortierorgel van Simon Loopstra uit Beetgum (Friesland). Een orgel dat tot in het begin van de 60-er jaren in Nederland speelde en toen naar Zweden werd verkocht. Simon Loopstra haalde het in 2010 terug naar Nederland waarna algehele restauratie volgde.

04-06-17

De orgels uit de Museumcollectie

Deze 1e Pinksterdag staan de orgels uit de museumcollectie in het middelpunt. (foto: David Ward)

05-06-17

Haarlem draait Door

“Haarlem Draait Door”, het jaarlijks Internationale Draaiorgel Evenement in het centrum van Haarlem.

Bijzonderheden worden nader bekend gemaakt. (foto: Micha Zeegers)

11-06-17

Het museum is vandaag gesloten

het Draaiorgelmuseum Haarlem is gesloten wegens de jaarlijkse Draaiorgeldag van de KDV in het Nederlands Openlucht Museum te Arnhem.

18-06-17

Gastorgel nog niet bekend

Gastorgel op het moment van dit schrijven nog niet bekend.

Pages