Agenda

24-09-17

Museumcollectie

Deze middag komen alle orgels uit de museumcollectie weer uitgebreid aan bod.

Foto: David Ward.

01-10-17

'Astrid' van Francis Stapleton (UK)

Het orgel ‘Astrid’ (niet te verwarren met het Bursensorgel de ‘Astrid’ van Koos Meulkens!) is in 1957, dus dit jaar 60 jaar geleden, als 48-toetsorgel gebouwd door Jan Roos in Rotterdam, waarbij gebruik werd gemaakt van onderdelen van een orgel van Remond Duwijn. Na enige jaren ging het orgel naar Engeland waar het meerdere eigenaren heeft gehad en nu ca.

07-10-17

Hollandse Avond

Een gezellige avond waar het Nederlandse repertoire centraal staat met een avondvullend optreden van de Amsterdamse volkszanger Johan de Leur. Op vertoon van de donateurskaart of flyer krijgt u de nieuwste CD van Johan de Leur. De flyer is (gratis) mee te nemen bij een bezoek aan het Draaiorgelmuseum Haarlem.

08-10-17

Cello

De Cello van Hans Hegi is vandaag het gastorgel om twee redenen, ten eerste in het teken van het Carl Frei-jaar (50ste sterfdag van Carl Frei Sr. en 20e sterfdag van Carl Frei Jr.) en ten tweede om het feit dat de Cello in 1927, dit jaar dus 90 jaar geleden, door Frei werd gebouwd als eerste orgel met het register Cello op tegenzang. Een jubileum.

14-10-17

NOF-concert door Michael Carter

NOF-concert op het Compton theaterorgel door Michael Carter.
Aanvang van het concert is 15:00 uur.
Donateurs van Stichting “Het Kunkels Orgel” / Draaiorgelmuseum Haarlem krijgen korting en betalen de voor NOF-leden geldende toegangsprijs.

14-10-17

Dansavond met 'de Zeemeermin'

Deze zaterdagavond is het museum extra geopend voor een avond met dansorgelmuziek. Het orgel 'de Zeemeermin' van Ronald de Ruijter is gerestaureerd door Frans DeCap in Herenthals en daarbij uitgebreid naar het systeem 121-toets DeCap.
Het museum is open om 20:00 uur voor een gezellige avond met dansmuziek, gebracht door een bijzonder dansorgel.
Vanavond vrij entree.

15-10-17

Zeemeermin

De Zeemeermin speelt vandaag als gastorgel in het museum.

04-11-17

NOF-concert door Bernd Wurzenrainer

NOF-concert op het Compton theaterorgel door Bernd Wurzenrainer.
Aanvang van het concert is 15:00 uur.
Donateurs van Stichting “Het Kunkels Orgel” / Draaiorgelmuseum Haarlem krijgen korting en betalen de voor NOF-leden geldende toegangsprijs.

05-11-17

'De Haarlem' van Sacha Kalitzki (DLD)

Het orgel de ‘Haarlem’ is een 52-toetsorgel dat in 1992 is gebouwd door Johnny Verbeeck. Het was bestemd voor een Engelse eigenaar. Na enige jaren kreeg het orgel een nieuwe eigenaar die er veel op rally's mee heeft gespeeld, o.a. de Great Dorset Steam Fair. Zeer waarschijnlijk heette het orgel toen 'Christine', vernoemd naar de echtgenote van de toenmalige eigenaar.

12-11-17

Brandweer en Pinokkio

Vanmiddag in het museum een dubbelconcert van het 56-toets Limonaireorgel De Brandweer van Louis Guykens en het 43-toets orgel Pinokkio van Josée Warnies, gepresenteerd door de firma G. Perlee.

Pages