Activiteiten in het jaar 2019

10-10-19

Hieronder ziet u een overzicht van de speciale activiteiten die in het museum in het jaar 2019 plaatsvonden en nog zullen plaatsvinden.

Januari:
Nieuwjaarsinstuif met het orgel 'de Kleine Radio'. Astrid Nienhuis, burgemeester van Heemstede, houdt de Nieuwjaarstoespraak.
Lezing met diabeelden in Hoofddorp voor 'Vrouwen van NU', afdeling Haarlemmermeer.
Ontvangst met rondleiding buiten de openingsuren in het museum van een groep bewoners van het Zorgcentrum 'de Rijp' in Bloemendaal.

Maart:
Ontvangst in het museum van 'Magical Mistery Tours' met een groep dak- en thuislozen.

April:
Ontvangst met rondleiding buiten de openingsuren in het museum van een groep Amerikaanse en Canadese toeristen.
De Kring van Draaiorgelvrienden houdt haar ledenvergadering in het museum.
Bezoek van de leden van fietsclub 'Op z'n retour' aan het museum.
Ontvangst van buitenlandse toeristen buiten de openingsuren.

Mei:
Ontvangst met rondleiding buiten de openingsuren van Amerikaans toeristen.

Juni:
Ontvangst met rondleiding van buitenlandse toeristen buiten de openingsuren.
Het jaarlijkse Internationale Draaiorgelevenement "Haarlem Draait Door" in het centrum en in de Waarderpolder op 2e Pinksterdag.
Ontvangst met rondleiding van een groep Thaise toeristen.

Augustus:
Bezoek inclusief rondleiding van een groep i.h.k.v. een familiedag aan het museum.

September:
Ontvangst met rondleiding van een club.
Ontvangst met rondleiding en catering van een familie t.g.v. van een 50-jarig huwelijksjubileum in samenwerking met de NOF.
Ontvangst met rondleiding van een groep Amerikaanse toeristen.
Deze bezoeken vonden buiten de reguliere openingstijden plaats.
Ontvangs met rondleiding tijdens opening van een groep t.g.v. een familiedag.

Oktober:
Feestavond t.g.v. het 50-jarig bestaan van het Draaiorgelmuseum op 5 oktober.
Speciale dag t.g.v. de presentatie van het nieuw verschenen boek 'de Mortier Story' over de firma Th. Mortier en ontvangst van de Belgische vereniging MechaMusica.

November:

December :
De traditionele Kerstmiddag op de zondag vóór Kerstmis.