Ap de Korte overleden.

29-12-18

Afgelopen vrijdag, 28 december is onze vriend Ap de Korte na een lang ziekbed overleden.

Wij leerden Ap kennen toen hij, als schipper van zijn schip Marianne, op de donderdagavonden met groepen toeristen het museum bezocht. In zijn kielzog kwamen veel andere schippers mee, want Ap bleek een master in marketing en organisatie. Toen hij dan ook hoorde dat het museum uit de Werfstraat moest verdwijnen, hielp hij de bestuursleden waar hij kon. Hij was medeorganisator van de fantastische demonstratieve tocht van meer dan 40 orgels door de Haarlemse binnenstad in 2002, en toen we uiteindelijk het pand aan de Kuppersweg konden betrekken in 2004, bleek hij over ongelooflijke capaciteiten te beschikken. Bijna al het werk dat verzet moest worden om het pand geschikt te maken als museum organiseerde hij en heel veel deed hij zelf, met medewerking van veel vrijwilligers. Ook wist hij fantastische financiele deals te sluiten. Kortom, het museum zoals dat er nu staat, is voor een groot deel te danken aan Ap. Bovendien was hij een prima kok, en hij heeft een paar fantastische buffets voor onze gasten gemaakt.

Daarnaast heeft hij ook geruime tijd een bestuursfunctie gehad binnen SKO. Na het plotselinge overlijden van zijn partner moest hij helaas het museum wat loslaten.

Wij verliezen in Ap een fantastische vriend en collega en we zullen hem vreselijk missen. We wensen Robin en Danny veel sterkte in deze moeilijke tijd.

Ap, rust zacht!

Bestuur en vrijwilligers SKO