Bericht betreffende opening van het museum per 1 juni en maatregelen ter bestrijding van het Coronavirus.

21-05-20

Donderdag 21 mei 2020

Klik op de regel hierboven voor meer informatie.

Draaiorgelmuseum Haarlem gaat weer open op maandag 1 juni, Tweede Pinksterdag, en vervolgens op de reguliere zondagen.
Het museum volgt natuurlijk de uitgevaardigde richtlijnen en we geven u hieronder de maatregelen die wij in het museum hebben getroffen om uw bezoek voor u en ons zo veilig mogelijk te laten verlopen.

Houdt 1,50 mtr. afstand tot anderen, tenzij u 1 huishouden vormt.
• Er mogen niet meer dan 30 bezoekers tegelijkertijd in de museumruimte aanwezig zijn.
• Wilt u het museum (weer) bezoeken? Meldt u zich dan van te voren, mits u geen griepachtige klachten heeft, aan via e-mail museumpenningmeester@gmail.com of telefonisch op de openingsdagen vanaf 11:00 uur via 023-5262500. U voorkomt hiermee teleurstelling wanneer het toegestane aantal bezoekers al is bereikt. Geeft aan wanneer u wilt komen en hoe lang u verwacht dat uw bezoek is.
• Het dragen van een mondkapje is niet verplicht; degene die dat wenst te dragen is daar vrij in.
• Het bestuur heeft de vrijheid om mensen niet meer toe te laten tot het museum op het moment dat zich dan al 30 personen in de ruimte bevinden.
• Kom niet naar het museum bij verkoudheid en / of klachten aan de luchtwegen.
• Het bestuur heeft het recht dergelijke bezoekers de toegang te weigeren.
• Bij de entree staan ten behoeve van in- en uitgaande bezoekers bordjes met pijlen.
• Bord met gedragsregels staan ook bij de entree geplaatst.
• Op de grond is bewegwijzering aangebracht waarmee de looprichting wordt aangegeven en waardoor zeker vóór de kantinebalie, éénrichtingsverkeer ontstaat.
• De toegang achter de orgels en naar het podium aan de lange zijde is voor alle bezoekers afgesloten en is alleen toegankelijk voor bedienend personeel.
• Dit geldt ook voor de ruimte achter de orgels aan de zijde van de kantine en bij de roldeur.
• De looprichting wordt aangegeven door het plaatsen van palen met daartussen rood koord.
• Tafels met stoelen zijn zodanig neergezet dat de afstand tussen de tafels 1,50 mtr. bedraagt.
• Statafels met zitkrukken zijn vóór de balie verplaats naar de dansvloer, eveneens met afstand van 1,50 mtr.
• Het is niet toegestaan de tafels aan elkaar te schuiven om bij elkaar te kunnen zitten.
• De buitendeuren van de toiletten blijven open staan zodat vanaf de museumruimte zichtbaar wordt wanneer een toilet bezet is.
• In het herentoilet is het urinoir buiten gebruik gesteld waardoor alleen de wc beschikbaar is. Die kan worden gesloten.
• In het damestoilet wordt één van beide wc’s gesloten.
• Doel is dat één persoon per keer de ruimte in kan.
• Er wordt desinfecterende gel op de wastafels neergezet.
• De toiletten worden meerdere malen per middag schoongemaakt.
• Gedurende de maand juni worden geen gastorgels uitgenodigd.
• Betaal zoveel mogelijk per Pin.

Het SKO-Bestuur.