Gelukkig Nieuwjaar

04-01-17

Het bestuur en de vrijwilligers wensen u allen een mooi en muzikaal 2017.

Dit jaar is het 50 jaar geleden dat de beroemde orgelbouwer, componist en muziekarrangeur Carl Frei, die zijn fabriek in Breda, en later in Waldkirch, Duitsland had, overleed. Bovendien overleed zijn zoon, die altijd in het bedrijf werkte, en het na de dood van zijn vader voortzette, 20 jaar geleden

We zullen dan ook veel aandacht aan hun mooie orgels, composities en arrangementen besteden. Binnen onze museumcollectie hebben we van zijn hand het Kunkels orgels en de Pod, het ene een orgels gebouwd voor de danstent van de firma Kunkels, het andere een mooi origineel exemplaar van zijn topmodel 90 toets.

Op onze openingsdag een ander aspect van Frei, namelijk het coachen van opvolgers. Een van hen was Frederic Keller, die in Waldkirch vele jaren onde leiding van Carl Frei jr. het vak geleerd heeft, en meegewerkt heeft aan vele bekende fraaie orgels uit die tijd.

Ook bouwde hij zelf een aantal kleinere orgels, en daarvan is er een in het bezit gekomen van Wim Roos, die het prachtig gerestaureerd heeft en bovendien het prachtige orgelfront kon bemachtigen, dat het orgel nu siert.

Dit orgel zal voor u spelen op de oepeningsdag  van het seizoen 2017, welke dag geopend zal worden door Marian van Dijk, directeur van ons collega museum, museum Speelklok in Utrecht.

We hopen u weer vele uren mooie muziek te kunnen brengen in dit seizoen.

Het bestuur Stichting Kunkels Orgel.