28-05-18

Privacy wetgeving.

Met de nieuwe privacywet hebben we onze website goed onder de loep genomen. Hoewel wij onze nieuwsbrieven in principe alleen aan mensen sturen die daarom vragen, kan het zijn dat u deze informatie voortaan liever niet meer wilt ontvangen. U kunt dit aan ons kenbaar maken op info@draaiorgelmuseum.org .

26-05-18

Piet Kee overleden

Oo 25 mei is de bekende Haarlemse organist Piet Kee op 90 jarige leeftijd overleden. Piet Kee componeerde in 1980 het stuk 'Confrontatie', voor 3 draaiorgels en het beroemde Mūller orgel in de Haarlemse St.Bavo. Later werd het stuk 'Integratie', ook met 3 draaiorgels, opgevoerd in de Alkmaarse St. Laurenskerk.
Piet Kee was ook enige tijd lid van het commitee van aanbeveling van het Draaiorgelmuseum Haarlem.
Moge hij rusten in vrede.

12-05-18

De Gouwe blijft in Haarlem.

Onlangs kreeg het bestuur van SKO te horen dat het Nationaal fonds Draaiorgelbehoud oohoudt te bestaan en daarom het in haar bezit zijnde Carl Frei orgel de ' Gouwe' naar de stichting SKO heeft overgemaakt, omdat beide stichtingen dezelfde doelstellingen hebben en het orgel daar in de toekomst voor het publiek gepresenteert kan worden. Het bestuur van SKO is heel dankbaar voor dit gebaar, en zal er voor zorgdragen dat het orgel goed zal worden verzorgd en aan een groot publiek zal worden gepresenteerd.

26-02-18

De Leeuw officieel ingewijd.

Zaterdagavond 24 februari was het dan zover: in het bijzijn van de bestuursleden van de Lions Club Tiel en de sponsors die de overgang mogelijk maakten werd Gavioliorgel de 'Leeuw' officieel ingewijd. Na een paar leuke anecdotes uit de Tielse tijd werden we verrast met 2 nieuwe muziekstukken op het orgel door de KDV en de NOF. Ook verheugend was het initiatief van Wim Snoerwang om de mooie, verloren gegane kap van het orgel te reconstrueren. En meteen werd een mooi startbedrag bereikt.
Natuurlijk zouden we het prachtig vinden als dit door zou kunnen gaan. Voor meer info over deze actie: info@draaiorgelmuseum.org
Hierna werd het orgel, dat nu geplaatst is op de voormalige wagen van het orgel de Busy Drone, waarvoor dank aan Hans Muller, tot in de late uurtjes gespeeld.