26-02-18

De Leeuw officieel ingewijd.

Zaterdagavond 24 februari was het dan zover: in het bijzijn van de bestuursleden van de Lions Club Tiel en de sponsors die de overgang mogelijk maakten werd Gavioliorgel de 'Leeuw' officieel ingewijd. Na een paar leuke anecdotes uit de Tielse tijd werden we verrast met 2 nieuwe muziekstukken op het orgel door de KDV en de NOF. Ook verheugend was het initiatief van Wim Snoerwang om de mooie, verloren gegane kap van het orgel te reconstrueren. En meteen werd een mooi startbedrag bereikt.
Natuurlijk zouden we het prachtig vinden als dit door zou kunnen gaan. Voor meer info over deze actie: info@draaiorgelmuseum.org
Hierna werd het orgel, dat nu geplaatst is op de voormalige wagen van het orgel de Busy Drone, waarvoor dank aan Hans Muller, tot in de late uurtjes gespeeld.

25-01-18

Kunkelsorgel 60 jaar in Haarlem.

Vandaag precies 60 jaar geleden, op 25 januari 1958, arriveerden de restanten van het Kunkels Orgel op een ijskoude zaterdag in Haarlem. Alles werd ondergebracht in het pakhuis in de Lange Wijngaardstraat, waar een groep Haarlemse orgelliefhebbers onder deskundige leiding van Karel Struys, maar zonder budget, aan de restauratie begon. Vier jaar later was het werk gedaan. Nog steeds kunnen we dankzij deze groep mensen iedere zondag van het orgel genieten.

14-01-18

Pianolamuseum Amsterdam in zwaar weer.

Het pianolamuseum in de Amsterdamse Westerstraat heeft een groot probleem. De gemeente Amsterdam, eigenaar van het fraaie oude pand, heeft besloten het pand af te stoten. Dit zal waarschijnlijk betekenen dat dit mooie museum, waarvan de collectie automatisch spelende piano's gerelateerd is aan onze collectie, zou ophouden te bestaan.
Het pianolamuseum is daarom een petitie gestart om dit tegen te gaan. U leest hier meer over op hun website www.pianola.nl.

10-01-18

Jaaropening groot succes!

Zondag 7 januari hebben we met heel veel gasten en een prachtig gastorgel het nieuwe jaar geopend. Een leuke speech van allround showman/verzamelaar Bert Degenaar, een gezamelijke dronk en we konden voor het eerst in onze 49 jarige geschiedenis genieten van het prachtige Gavioli kermisorgel de Gavioli van Peeters. Voor het komende jaar staan weer veel muzikale hoogtepunten op het programma!