24-03-20

Bericht betreffende maatregelen ter bestrijding van het Coronavirus.

Dinsdag 24 maart 2020.
De maatregelen volgend die maandag 23 maart zijn uitgevaardigd in het kader van het bestrijden van het Coronavirus, laten wij u weten dat Draaiorgelmuseum Haarlem tot en met zondag 31 mei 2020 is gesloten, tenzij nieuwe regels van het Kabinet het mogelijk maken eerder open te gaan.
Alle tot die datum geplande activiteiten en bijeenkomsten zijn geannuleerd.
Het SKO-Bestuur.

12-03-20

Bericht m.b.t. opening van het museum in het kader van het Coronavirus.

Donderdag 12 maart 2020.
Overeenkomstig de vandaag uitgevaardigde richtlijnen van de Overheid vindt het SKO Bestuur het verantwoord dat het museum is geopend tot een maximum aantal van 100 bezoekers, hetgeen bij ons nooit voorkomt, en met in acht nemen van de strikte hygiëneregels van het RIVM.
Wij vragen iedereen om goed te overwegen of u zelf de verantwoording wilt nemen en in geval van luchtweginfecties, of na bezoek aan een gebied met verhoogd risico, uw bezoek uit te stellen. Mochten de veiligheidsregels worden aangescherpt, dan volgt SKO onverwijld de nieuwe richtlijnen en wordt dit ook via de website en Facebook bekend gemaakt.
Het SKO-Bestuur.

20-12-19

Werk aan de 'Leeuw'

Sinds vandaag heeft Gavioli orgel de Leeuw haar kap weer terug. Dankzij het fantastische werk van Franky Vlaeminck is een prachtige reconstructie van de kap gemaakt, en op het orgel geplaatst. Nu nog even wachten tot de decorateur tijd heeft om er weer een eenheid van te maken. Ook zal de stichting nog even moeten sparen om dit werk te kunnen laten beginnen. Info over een bijdrage hierin kunt u krijgen via www. draaorgelmuseum.org.
Hartelijke dank aan Franky Vlaeminck en natuurlijk aan de sponsors, die dit mogelijk gemaakt hebben.

20-10-19

Nieuw boek over de orgelbouwer Th. Mortier.

Sinds zaterdag 19 oktober is een prachtig nieuw standaardwerk te koop over de orgelfabriek Th. Mortier uit Antwerpen. Het boek heeft rujm 400 pagina's en bevat vele unieke foto's. Het werd uitgegeven door de Kring van Draaiorgelvrienden, en is te koop in het draaiorgelorgelmuseum voor 40 euro, en voor leden van de KDV op vertoon van hun lidmaatschapkaart voor 30 euro.